HABERLER

Pro Beach Tour Kalamış Etabı

             2021 TVF PLAJ VOLEYBOLU PRO BEACH TOUR
             
KADIKÖY KALAMIŞ ETABI TURNUVA BİLGİLERİ

 

3-5 Eylül 2021 tarihlerinde TVF Plaj Voleybolu Pro Beach Tour Kadıköy Belediyesi ile Türkiye Voleybol Federasyonu iş birliğinde İSTANBUL’UN Kadıköy ilçesinin KALAMIŞ PARKI  Plaj voleybolu sahalarında gerçekleştirilecektir.
Turnuva müsabakaları iki sahada oynatılacaktır. Gündüz maçlarının yanı sıra gece maçlarının da yapılması planlanmaktadır. Turnuva kayıtlar Erkekler ve Kadınlar Açık ve çeşitli diğer amatör yaş kategorilerinde alınacaktır. Pro Beach Tour Açık erkekler ve kadınlar kategorilerine erkekler ana tablosuna 16 takım kadınlar ana tablosuna 8 takım alınacaktır.

Pro kategorilerde hem erkeklerde 4 hem kadınlarda 4 takım TVF milli takımlarına ve belediyelerin talebi üzerine davet edilen uluslararası yabancı takım kontenjanına “wild card” ile ayrılmıştır. Kimlerin “wild card” ile turnuvaya dahil edileceği TVF tarafından belirlenecektir.

Pro Beach Tour kategorilerinde belirlenen kotalardan fazla sayıda takımın kaydolması halinde eleme müsabakaları 3 Eylül’de oynatılacaktır. Pro Beach Tour Ana tablo müsabakaları 4-5 Eylül 2021 tarihlerinde oynatılacaktır. Finallerin 5 Eylül Pazar akşam üstü bitirilmesi planlanmaktadır.

Diğer Beach Tour yaş grupları kategorilerine 8’er takım alınacak ve maçları 2-3 Eylül’de oynatılacaktır

Bu turnuvada Pro Beach Tour kadın ve erkek açık kategorisinde maç forması organizasyon tarafından verilecektir ve sporcular maçlarda bu formaları giymek durumundadır.

Pro Beach Tour Erkekler ve Kadınlar açık turnuvası sonunda toplamda 36.000 TL para ödülü dağıtılacaktır. 18.000 TL kadınlar kategorisinde, 18.000 TL’de erkekler kategorisinde derece alan ilk 8 takımın sporcularına aşağıdaki şekilde Kadıköy Belediyesi tarafından ödenecektir:

Erkekler

#

Kadınlar

8.000 TL

1.

8.000 TL

5.000 TL

2.

5.000 TL

3.000 TL

3.

3.000 TL

2.000 TL

4.

2.000 TL

18.000 TL

 

18.000 TL

TOPLAM

 

TOPLAM

Not: Para ödülleri sporcular turnuvanın son günü belediye tarafından peşin olarak ödenecektir.

Not 3: Turnuvada sporculara konaklama ve öğle yemeği verilmemektedir. Sporcular kalacakları yeri ve yemeklerini kendileri ayarlar.

Aşağıdaki kategorilerde kayıtlar tvfbeach.com’dan alınacaktır:

KATEGORİLER ve TURNUVA KONTENJANI

KATEGORİLER

ANA TABLO KONTENJANI

ELEME KONTENJANI

Pro Beach Tour Erkekler Açık (2’ye 2)

16 Takım

8 Takım

Pro Beach Tour Kadınlar Açık (2’ye 2)

8 Takım

8 Takım

Beach Tour Amatör Karışık (3’e 3)

8 Takım

8 Takım

Beach Tour U18 Erkek (2’e 2)

8 Takım

8 Takım

Beach Tour U18 Kızlar (2’e 2)

8 Takım

8 Takım

Beach Tour U16 Karışık (3’e 3)

8 Takım

8 Takım

Beach Tour U14 Karışık (3’e 3)

8 Takım

8 Takım

Önemli Not: Pro Beach Tour kategoriler haricindeki kategorilerde Kadıköy Belediyesi katılım ücreti alacaktır. Ayrıntılı bilgi için Kadıköy Belediyesi duyuruları takip edilmelidir. Pro Beach Tour kategorilerinde katılım ücreti alınmayacaktır.

Pro kategorilerde hem erkeklerde 4 hem kadınlarda 4 takım TVF milli takımlarına ve belediyelerin talebi üzerine davet edilen uluslararası yabancı takım kontenjanına “wild card” ile ayrılmıştır. Kimlerin “wild card” ile turnuvaya dahil edileceği TVF tarafından belirlenecektir. Kalan kısımlara Pro Beach Tour puanına göre alım yapılacaktır. Kaç takımın ana tabloda yer alıp kaç takımın eleme oynayacağı aşağıdaki gibi belirlenir:

Pro Erkeklerde 16 takımın üstünde kaydolursa;

4 takım “wild card” ile direk ana tabloda yer alır,

Diğer takımlar da pro beach tour puanına göre önce sıralanır. Ve aşağıdaki sisteme göre kimlerin eleme oynayacağı belirlenir:

Bir etaba Ana Tablo da yer alacak takım sayısından fazla kaydolması durumunda ELEME Turnuvası oynatılacaktır. Eleme turnuvası turnuvadan bir gün önce oynatılır.

 Kaç takımın eleme turnuvasına katılacağı aşağıda belirtilmiştir.

- 16'lık Ana Tabloda kayıt sayısının 16'dan fazla olması durumunda aşağıdaki kriterlere göre maçlar oynatılır:

- 17 TAKIM - Başvuru sayısının 17 olduğu durumunda giriş sıralamasındaki 16. ve 17. sıradaki iki takım eleme maçı yapar ve kazanan ana tabloya girer.

- 18 TAKIM - Başvuru sayısının 18 olduğu durumunda giriş sıralamasındaki 15., 16, 17. ve 18. takımlar ön eleme müsabakalarına alınırlar ve kazanan takımlar Ana Tabloya girer. Bu durumda 15. ile 18. karşı karşıya gelirken 16. ve 17. takımlar da birbirine karşı oynar.

- 19 TAKIM - Başvuru sayısının 19 olduğu durumunda giriş sıralamasındaki 14., 15., 16, 17., 18.,19. takımlar ön eleme müsabakalarına alınırlar ve kazanan takımlar Ana Tabloya girer. Karşılaşma tablosu aşağıdaki gibidir: MAÇ NO TAKIM A VS TAKIM B 1 14 VS 19 2 15 VS 18 3 16 VS 17

- 20 TAKIM - Başvuru sayısının 20 olduğu durumda giriş sıralamasındaki 13., 14., 15., 16, 17., 18., 19., 20. takımlar ön eleme müsabakalarına alınırlar ve kazanan takımlar Ana Tabloya girer. Karşılaşma tablosu aşağıdaki gibidir: MAÇ NO TAKIM A VS TAKIM B 1 13 VS 20 2 14 VS 19 3 15 VS 18 4 16 VS 17 20 DEN FAZLA

- Başvuru sayısının 20 den fazla olduğu durumda giriş sıralamasındaki ilk 12 takımın haricindeki tüm takımlar ön eleme turnuvasına katılırlar

Pro Kadınlarda 8 takımın üstünde kaydolursa 4 takım “wild card” ile ana tabloya direk alınır. Diğer takımlardan kaç takımın ana tabloya alınıp kaç takımın eleme oynayacağı yukarıda anlatılan yönteme benzer yöntem ile ayrıca belirlenir.

BAŞVURU YÖNTEMİ:

Bireysel olarak katılım alınacaktır. Bireysel katılım için sporcular kendi takım arkadaşlarını kendileri ayarlar ve tvfbeach.com adresinden turnuvaya kayıt yaptırırlar.

Turnuva da yabancı sporcular / takımlar yer alabilir. Yabancı sporcuların da lisans çıkarması gerekmektedir.

 Takımlar kendilerine sponsor olarak kulüp ya da firma alabilir. Takım ismi aldıkları sponsorun ismi ile kullanılabilir. Takımların fikstürdeki görünümü SPONSOR / KULÜP ADI (Sporcu 1 Adı ve Soyadının baş harfi / Sporcu 2 Adı ve Soyadının baş harfi) şeklinde olabilir.

Başvurular TVF’nin resmi plaj voleybolu sitesi tvfbeach.com’dan yapılabilir. (Site ismi burada yazıldığı gibi başına “www” koymadan yazılmalıdır. Kayıtların nasıl yaptırılacağı aşağıdaki linkte ayrıntılı olarak açıklanmıştır: https://plaj.voleybolpark.com/Haberler/fFVZXVBG

Lisans evrakları online başvuru esnasında gerekmemektedir fakat turnuva yoklamasına kadar aşağıdaki şekilde lisans işlemlerinin bitirilmesi gerekmektedir. 2021 yılında lisans çıkaranların (evrakları tam olanların) bir daha sağlık raporu almasına ve lisans ücreti yatırmasına gerek yoktur.

LİSANS İŞLEMLERİ

Lisans için gerekli dokümanlar:

Her Sporcu için;

Kimlik Fotokopisi (Nüfus Cüzdanı, Ehliyet ya da Pasaport olabilir)
Sağlık Raporu – Son 3 hafta içerisinde alınmış (herhangi bir sağlık kuruluşundan onaylı)
Sporcu Taahhütnamesi (EK-2 dosyası)
Lisans Ücreti Dekontu –Lisans ücreti sporcu başına 100 TL’dir.

TVF Lisans Ücreti IBAN No: TR02 0001 2009 3880 0010 2613 13

Hesap adı: Türkiye Voleybol Federasyonu

Lisans dokümanları ilk önce [email protected] adresine gönderilecektir. Dokümanların orijinalleri turnuva yoklamasında elden Pınar Açıkgöz’e teslim edilmelidir.

ÖNEMLİ NOT: Sağlık raporu başta olmak üzere evrakları eksik olan kişiler müsabakalara çıkamayacaktır.

SON BAŞVURU TARİHİ:

30 Ağustos 2021 – 18:00’e kadar

TURNUVA FORMATLARI:

  • Pro Beach Tour Erkekler: Modified Grup + Tek Eleme Play-Off (FIVB 1-Yıldız Turnuva Formatı)
  • Pro Beach Tour Kadınlar: Grup + Tek Eleme PlayOff – Her gruptan ilk iki takım çıkar ve çaprazlama yarı final oynarlar. Yarı finalde kaybedenler üçüncülük maçına çıkar, kazananlar final oynarlar.
  • Diğer Tüm kategoriler: Grup + Tek Eleme PlayOff – Her gruptan ilk iki takım çıkar ve çaprazlama yarı final oynarlar. Yarı finalde kaybedenler üçüncülük maçına çıkar, kazananlar final oynarlar

 

YOKLAMA TARİHİ & ZAMANI & YERİ:

Tüm sporcuların yoklamaya gelip bizzat gelip imza atıp gerekiyorsa lisans evraklarını getirmeleri gerekmektedir.

Pro Beach Tour Erkekler ve Kadınlar:      

Eleme Tablo Yoklaması: 2 Eylül 2021’de Eleme Yoklaması: 18:00-19:00 arasında,

Ana Tablo Yoklaması: 3 Eylül 2021’de Eleme Yoklaması: 18:00-19:00 arasında

Diğer Kategorilerin Yoklamaları:       1 Eylül 2021 17:00-19:00 arasında yapılacaktır.

Yoklamada evraklarını teslim eden ve geldiklerine dair yoklama formuna imza atan sporcuların listesi belli olduktan sonra kesin müsabaka programı tvfbeach.com’daki etabın sayfasından yayınlanır.

Yoklamaya Katılamama: Yoklamaya katılmakta güçlük çeken takımların mazeretleri ile birlikte [email protected] adresine e-posta atmaları gerekmektedir. Yoklamaya mazeret göstermeksizin katılmayan sporcuların takımları turnuva listesinden çıkartılırlar.

Yoklama Yeri: Yoklamalar turnuva alanındaki organizasyon çadırında yapılacaktır.

Turnuva Alanına Varış: Tüm ana tablo takımlarının ve sporcularının 10 Eylül 2021 sabahı 08:30’da alanda hazır olmaları gerekmektedir. Program bir önceki gece web sitesinde yayınlanırsa maç programına göre alanda bulunulabilir.

Müsabaka programı tvfbeach.com adresinden ve/veya alandaki bilgi panolarından sürekli takip edilmelidir. Takımlar, yapılacak müsabaka programına göre oynayacakları sahalarda kendi maçlarından 30 dakika önce hazır bulunmalıdırlar.

Turnuvadan Çekilme: Turnuvaya kayıt yaptıran fakat daha sonra katılamayacağı belli olan takımların turnuva başlamadan önce kayıtlarını belirlenen son çekilme tarihine kadar sildirmeleri gerekmektedir.

Kadıköy Etabı için son çekilme tarihi: 31 Ağustos 2021’dir. (18:00)

Bu tarihten sonra yapılan çekilmeler puan kaybına yol açacaktır. Habersiz çekilip yoklamaya gelmeyen takımlar plaj voleybolu talimatında yer alan ceza işlemine tabi olacaktır.

KURALLAR:
FIVB Plaj Voleybolu Kuralları uygulanacaktır.

FORMA:
 Pro Beach Tour Erkekler ve Kadınlar açık kategorilerinde her bir sporcuya 2renkayrı sporcu forması verilecektir. Tüm sporcular ödül töreni sonuna kadar her iki formasını da her maça getirmelidir.

YİYECEK, İÇECEK VE KONAKLAMA HAKKINDA:
Tüm takımlar kendi konaklamalarını kendileri sağlayacaktır.  İçme suyu sporculara sadece müsabaka esnasında sağlanacaktır. Sporcular kendi yemeklerini ve saha dışındaki su ihtiyaçlarını kendileri karşılayacaktır.

Bu organizasyon ile ilgili sporculara TVF tarafından bir harcırah verilmez.

MÜSABAKA ARALARI VE ISINMALAR HAKKINDA:

Müsabakalar arasında 5 dakika ısınma aralığı bulunacaktır.

Tüm takımlar ısınmalarını saha dışında başlatacaklardır. Takımların sahaya girdiklerinde 5 dakika smaç ve servis ısınma hakları olacaktır.

Her takımın saha dışında yapacağı toplu ısınmalar için kendi toplarını getirmeleri gerekmektedir.  Saha içerisindeki resmi ısınma için ise her takıma bir top verilecektir. Takımlar isterlerse kendi toplarını getirebilirler.

ANTRENÖRLÜK:
Sahada takımlar antrenör bulundurabilir. Sahaya çıkacak antrenörün en az birinci kademe antrenörlük lisanslı (vizeli) olmalıdır. Takım antrenörü olarak sahaya çıkacak kişilerin sporcuları TVF’ye dilekçe ile başvuruda bulunur. [email protected] adresine bu başvuru gönderilir. Başvuru dilekçesine formuna antrenörlük belgesinin fotokopisi ekler.

Müsabakalara çıkan antrenörler de sporcular gibi cezai yaptırımlara tabidir. Antrenörler müsabaka içerisinde servis atışı düdüğü ile başlayan ve topun öldüğü zamana kadar geçen süre içerisinde (rally içerisinde) konuşamaz ve taktik veremez.

Rally aralarında, molalarda ve saha değişimlerinde takımı ile konuşabilir ve taktik verebilir. Antrenör mola alabilir.

Sahaya çıkan antrenörler maç başlayana kadar maske ve hijyenik eldiven kullanmalıdırlar. Antrenör maç başladığında maskesini çıkarabilir fakat eldivenlerini çıkaramaz.

Antrenör kendi havlusunu getirir ve her taraf değiştirmede kendi havlusunu mola alanında oturacağı sandalyenin üstüne koyar ve onun üzerine oturur.

Her saha değişiminde antrenör de takımıyla birlikte yer değiştirir.

Burada bahsedilmeyen diğer konularda FIVB ve CEV’in antrenörlük için belirlediği kurallar geçerlidir.

ÖDÜLLER ve ÖDÜL TÖRENİ:
18.000 TL kadınlar kategorisinde, 18.000 TL’de erkekler kategorisinde derece alan ilk 4 takımın sporcularına aşağıdaki şekilde Kadıköy Belediyesi tarafından ödenecektir:

Erkekler

#

Kadınlar

8.000 TL

1.

8.000 TL

5.000 TL

2.

5.000 TL

3.000 TL

3.

3.000 TL

2.000 TL

4.

2.000 TL

18.000 TL

 

18.000 TL

TOPLAM

 

TOPLAM

Not: Para ödülleri sporcular belediye tarafından peşin olarak alanda ödenecektir.

 Derece alan ilk 3 takıma kupa ve madalyalar verilecektir. Derece alan takım başına bir kupa ve sporcu sayısı kadar madalya verilecektir.

Derece alan ilk üç takım ödül töreni için kendi kategorilerinin final maçından sonra sahada resmi maç formaları ile ödül töreni için hazır olmaları gerekmektedir.

COVID-19 ÖNLEMLERİ HAKKINDA:
Her sporcunun HES kodu girişlerde kontrol edilecektir.  HES kodunun müsaade etmediği kişiler alana ve dolayısıyla müsabakalara çıkamayacaktır.

Girişte her bireyin ateş ölçümü yapılacaktır.

Turnuva alanında bulunan her bir kişi sürekli maske takmalıdır. Sporcular, antrenörler ve hakemler ancak kendi maçları için sahaya çıktığında maskelerini çıkarabilirler.

Aynı takım üyeleri haricinde kişiler 2 metrelik sosyal mesafeyi sürekli gözetmelidir.

Ellerin sık bir şekilde her maç öncesinde ve sonrasında en az 22 saniye sabun ile yıkanması gerekmektedir.

Müsabaka ve antrenmanlar esnasında Sağlık Bakanlığı'nın ilgili genelge ile belirtilen Kovid-19 "Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi’nde belirtilen kurallara titizlikle uyulması gerekmektedir.

PUANLAMA:
Katılımcılar Plaj Voleybolu Talimatında ve Plaj Voleybolu Statüsünde yer alan kurallara göre Pro Beach Tour puanı kazanacaktır.

Diğer Haberler (10)