HABERLER

TVF 2020 Kar Voleybolu Türkiye Şampiyonası

Türkiye Voleybol Federasyonu, 2020 yılı Kar Voleybolu sezonunu Mersin’de yapılacak Türkiye Şampiyonası ile açıyor. Mersin-Toroslarda ilk defa yapılacak şampiyona, 25-26 Ocak 2020 tarihlerinde, Mersin’in Arslanköy Yaylası’nda kurulacak iki sahada Toroslar Belediyesi iş birliği ile yapılacak.

2016’da ilk kez CEV Avrupa Turu ile resmileşen kar voleybolu, 2018 yılında yapılan ilk Avrupa Şampiyonası ile popülaritesini daha da arttırdı. Türkiye, gelecek vaat eden kar voleybolu disiplininde yerini üst düzey organizasyonlarla sağlamlaştırmaktadır.

TVF, 2017’den bu yana 5 Avrupa etabı ve bir Türkiye Şampiyonası olmak üzere toplam 6 organizasyon düzenledi. 2018’de Avusturya’da yapılan ilk Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye kadınlar kategorisinde gümüş madalya alarak büyük bir başarıya imza attı.

Türkiye Şampiyonası ile ilgili önemli bilgiler:

Her iki kategoride de 6 takım Türkiye Şampiyonasına katılım hakkı kazanacaktır.

Son Katılım Tarihi ve Saati: 21 Ocak 2020 – 17:00

Toplamda 20.000 TL para ödülü dağıtılacaktır. Erkekler ve Kadınlar kategorilerinde derece alan ilk 4 takıma para ödülünün dağılımı aşağıdaki gibidir:

  1. 5000 TL
  2. 3000 TL
  3. 1200 TL
  4. 800 TL

Kategorilerinde şampiyon olacak takımların 2020’de yapılacak Avrupa Şampiyonası’na katılım hakkı kazanacak.

Katılım hakkı, son katılım gününde oluşturulacak giriş sıralamasına göre belirlenecektir. Giriş sıralamasında Dünya Sıralaması puanları kriter olarak alınacaktır. (Son 365 gün içerisindeki FIVB dünya sıralaması puanlarına göre giriş sıralaması oluşturulacaktır.)

Kayıtlar plaj.tvf.org.tr adresinden alınacaktır. Katılımcıların siteye üye olmuş olmaları gerekmektedir. Ayrıntılı bilgi web sitesinde yer almaktadır: plaj.tvf.org.tr

Katılımcıların 2020 vizeli voleybol ya da plaj voleybolu lisansı olması gerekmektedir.

Kar Voleybolu ile ilgili diğer önemli bilgiler:

  • Karşılaşmalar, 3 as oyuncu, 1’i yedek olmak üzere (mecburi değil) 3’e karşı 3 şeklinde oynanacaktır.
  • Setler, 15 sayı üzerinden oynanır. En az iki sayı farkla 15 sayıya ilk ulaşan takım seti kazanır. 15-15 eşitlik olması halinde oyun, iki sayılık farka ulaşılana kadar devam eder.
  • Takımlar, her 5 sayıda bir saha değişirler.
  • Blok teması, takımın ilk vuruşlarından biri olarak sayılmayacaktır.
  • Set başına izin verilen oyuncu değişiklik sayısı 2 olacaktır. (Değişiklikler farklı oyuncuları kapsayabilir.)
  • Sporcular (tercihen plastik tırtıklı ya da dişli) diğer sporculara tehlike arz etmeyen ayakkabılarla oynar.
  • Sporcuların aynı desen ve renkte giyinmeleri gerekmektedir. Üst forma altına vücudu sıkı saran kısa ya da uzun kollu t-shirt ve uzun pantolon taytlara izin verilir. Erkekler bu uzun tayt pantolon üzerine yine şort giymelidir. Organizasyon eğer üniforma veriyorsa bunlar müsabakalarda üstte olacak şekilde giyilmelidir.
  • Sporcular, eldiven ve bere vb. ekipmanlar ile maçlara çıkabilirler.
  • Hakem iznine bağlı olarak, sporcu, yağmur ceketi ya da spor ceket ile oynayabilir ya da isterse ayakkabısız oynayabilir.
  • Parmak paslarda plaj voleyboluna göre daha esnek davranılır. Önemli olan olabildiğince topun oyunda kalmasıdır.
  • Kar voleybolunda sporcuların kendi hatalarında Fair-play’e uygun olarak hakem kararlarına yardımcı olması beklenir ve hedeflenir. Kar Voleybolunda bu misyonun geliştirilmesi hem oynayanın hem de izleyenin zevk alarak bu spora katılımını sağlar. O yüzden sporculardan maç esnasında kendi kural hatalarında dürüst olması ve hakeme yardımcı olması arzulanır. Amaç bu yeni spor branşının sevdirilip yayılması ve profesyonel seviyede yükselmesidir.

2020 TVF KAR VOLEYBOLU TÜRKİYE ŞAMPİYONASI ETAP SAYFASI için tıklayınız.

Diğer Haberler (10)